Water calculator reload

Discussion in 'Recipe Editor' started by Mad Cactus Brewer, Apr 17, 2021.

  1. Mad Cactus Brewer

    Mad Cactus Brewer New Member

    Joined:
    Dec 24, 2018
    Messages:
    10
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Tucson, AZ, USA
    I create a recipe and want to use a previous water calculation but I can't seem to link it. I save the recipe, click link and when in the calculator I reload the record I used previously for a similar beer. I save it and go back to the recipe but there is no link. I tried this by saving as a new record but it won't link, either. The only way to link a water calculation is to make a new one. What am I doing wrong?
     
  2. Pricelessbrewing

    Pricelessbrewing QA Software Tester
    Staff Member

    Joined:
    Jun 8, 2016
    Messages:
    928
    Likes Received:
    676
    Trophy Points:
    93
    Gender:
    Male
    I'm going to let @Yooper take this one, she's much more familiar with the Water calculator than I am.
     
  3. Yooper

    Yooper Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Nov 16, 2013
    Messages:
    2,647
    Likes Received:
    1,850
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Female
    Occupation:
    Happily retired
    Location:
    Upper Michigan/Florida
    You should be able to load one here:
    628F5364-C162-4BA3-B3E6-26C51BCD2496.jpeg
     
  4. Yooper

    Yooper Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Nov 16, 2013
    Messages:
    2,647
    Likes Received:
    1,850
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Female
    Occupation:
    Happily retired
    Location:
    Upper Michigan/Florida
    Can you do that? Either by record ID number or making the list?
     
  5. Mad Cactus Brewer

    Mad Cactus Brewer New Member

    Joined:
    Dec 24, 2018
    Messages:
    10
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Tucson, AZ, USA
    I can load the desired ID of a previous recipe with no problem. I save it under the new recipe name that’s already entered. Then I go back to the recipe and click update recipe but there is no link shown even though it says “done”. And the water ingredients are not updated. I’ve tried this numerous times. I end up just reading the old water calculations and creating a new one from scratch. It links just fine.
    I’ve tried this on my Mac Mini (Safari) and my iPad. I can try a different browser, maybe?
     
  6. Yooper

    Yooper Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Nov 16, 2013
    Messages:
    2,647
    Likes Received:
    1,850
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Female
    Occupation:
    Happily retired
    Location:
    Upper Michigan/Florida
    Maybe- I"m using Chrome and it seems to be working for me.
     
  7. Donoroto

    Donoroto Well-Known Member

    Joined:
    Jun 21, 2020
    Messages:
    862
    Likes Received:
    1,191
    Trophy Points:
    93
    Occupation:
    Retired Engineer
    Location:
    Atlanta
  8. Mad Cactus Brewer

    Mad Cactus Brewer New Member

    Joined:
    Dec 24, 2018
    Messages:
    10
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Tucson, AZ, USA
    Solution was just a few screen pixels away. When I wanted to load a saved water profile I brought up the list and clicked on the ID, not the name. Took me a few tries with different browsers to notice that the URL is different for the ID and the profile name in the list. So Safari works the way it should, with a few minor quirks that I can live with. Thanks for the comments and suggestions. Now back to brewing.
     
    Donoroto likes this.

Share This Page

arrow_white