Recipe Edit Problem

Discussion in 'Recipe Editor' started by wobdee, Apr 11, 2018.

  1. wobdee

    wobdee Member

    Joined:
    Apr 16, 2014
    Messages:
    69
    Likes Received:
    39
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Lake Wissota
    Just went into my Marzen recipe to change a few things and as soon as I hit the edit button my specific gravity jumped up ten points without even editing the fermentables or anything else. In order to get it back to my original gravity I have to lower the efficiency drastically. This happening to anyone else?
     
  2. wobdee

    wobdee Member

    Joined:
    Apr 16, 2014
    Messages:
    69
    Likes Received:
    39
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Lake Wissota
    Same thing happened to another recipe, guess I'm done editing until I get this figured out.
     
  3. Yooper

    Yooper Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Nov 16, 2013
    Messages:
    2,486
    Likes Received:
    1,566
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Female
    Occupation:
    Happily retired
    Location:
    Upper Michigan/Florida
    I will take a look. All you did was click the "edit" button? No equipment/volume/etc changes in your profile?
     
  4. wobdee

    wobdee Member

    Joined:
    Apr 16, 2014
    Messages:
    69
    Likes Received:
    39
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Lake Wissota
    Yup, just hit the edit. It did the same thing to another recipe but I backed out before it became permanent
     
  5. Yooper

    Yooper Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Nov 16, 2013
    Messages:
    2,486
    Likes Received:
    1,566
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Female
    Occupation:
    Happily retired
    Location:
    Upper Michigan/Florida
    Hmmm, this is strange because it doesn't do it for me and I cannot recreate it.

    The developer suggested that it could be possible that an inventory ingredient statistic was changed. For example, you have "Best Pilsner" in there, and that corresponds to a custom ingredient in your inventory. That ingredient was updated on 4/10/18. IF the ppg was changed, it would impact the recipe that the ingredient is in.

    Does that make sense? Could that be the issue?
     
  6. wobdee

    wobdee Member

    Joined:
    Apr 16, 2014
    Messages:
    69
    Likes Received:
    39
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Lake Wissota
    I did update my inventory, I'll have to check and see if that's it
     
  7. wobdee

    wobdee Member

    Joined:
    Apr 16, 2014
    Messages:
    69
    Likes Received:
    39
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Lake Wissota
    Its fixed now. I guess when I entered Best Pils to my inventory I didn't check the "must be mashed" box or enter the diastic power so it must of thrown something off. Thanks for the help Yooper.
     
    Yooper likes this.

Share This Page

arrow_white