Possible change to recipe editor

Discussion in 'Recipe Editor' started by Blue Ball Brewer, Sep 8, 2019.

  1. Blue Ball Brewer

    Blue Ball Brewer New Member

    Joined:
    Feb 28, 2019
    Messages:
    2
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    It would be nice to have a floating or scrolling pop up that has you ABV and IBU on it. That way when you are adjusting you recipe one doesn’t have to scroll back up. This would be especially useful when editing using the webpage on mobile as the hops are all the way down at the bottom and I have to scroll back up to look at the calculations.
     
    Craigerrr and jmcnamara like this.
  2. Yooper

    Yooper Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Nov 16, 2013
    Messages:
    2,486
    Likes Received:
    1,566
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Female
    Occupation:
    Happily retired
    Location:
    Upper Michigan/Florida
    I like that idea! What I picture is adding it to the current navigation bar, so it doesn't take up too much space on a phone/iPad. Is that what you're thinking?

    I was thinking something like this:
    upload_2019-9-8_8-57-32.png
     
    Hamner Brewhouse, Trialben and J A like this.
  3. Craigerrr

    Craigerrr Well-Known Member

    Joined:
    Mar 14, 2018
    Messages:
    4,701
    Likes Received:
    6,899
    Trophy Points:
    113
    Maybe this top portion, much like when you are in the water calculator, the pH numbers hang around at the top of the screen and update as you make adjustments.
    Screenshot_20190908-100135.png
     
    Pricelessbrewing and jmcnamara like this.
  4. Pricelessbrewing

    Pricelessbrewing QA Software Tester
    Staff Member

    Joined:
    Jun 8, 2016
    Messages:
    764
    Likes Received:
    502
    Trophy Points:
    93
    Gender:
    Male
    +1 to making the recipe overview stats a sticky nav bar so they're always visible as you scroll down.
     
  5. Brewer #213358

    Brewer #213358 New Member

    Joined:
    Jan 5, 2019
    Messages:
    18
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    3
    In Mash Guidelines the arrow up/down boxes cover the values that I am trying to input. I would much rather enter my values and not have to scroll.

    upload_2019-10-2_9-32-50.png
     
  6. Craigerrr

    Craigerrr Well-Known Member

    Joined:
    Mar 14, 2018
    Messages:
    4,701
    Likes Received:
    6,899
    Trophy Points:
    113
    Another improvement?
     
    thunderwagn and J A like this.
  7. Brewer #213358

    Brewer #213358 New Member

    Joined:
    Jan 5, 2019
    Messages:
    18
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    3
    Not at all, I used to be able to do it that way.
     
  8. Pricelessbrewing

    Pricelessbrewing QA Software Tester
    Staff Member

    Joined:
    Jun 8, 2016
    Messages:
    764
    Likes Received:
    502
    Trophy Points:
    93
    Gender:
    Male
    On mobile right now, but I don't see that issue on my end or yesterday on the PC. What browser are you using?
     
  9. Lordie

    Lordie New Member

    Joined:
    May 9, 2018
    Messages:
    14
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    3
    Its a new feature that was rolled out overnight. They don't show up on the mobile version.
     
  10. Brewer #213358

    Brewer #213358 New Member

    Joined:
    Jan 5, 2019
    Messages:
    18
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    3
    I use Firefox. I think it went into effect while I was creating a recipe last night. All of a sudden everything was different (WTF?)
     
    Pricelessbrewing likes this.
  11. Yooper

    Yooper Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Nov 16, 2013
    Messages:
    2,486
    Likes Received:
    1,566
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Female
    Occupation:
    Happily retired
    Location:
    Upper Michigan/Florida
    I don't see those arrows either, on Chrome on my desktop. I don't have firefox, though. Can you look again now, and see if that's still there?
     
    Pricelessbrewing likes this.
  12. Lordie

    Lordie New Member

    Joined:
    May 9, 2018
    Messages:
    14
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    3
    I don't have Chrome, but it does appear to be specific to Firefox. I don't see them on Palemoon or Brave either.

    Here's what I'm seeing on Firefox.
     

    Attached Files:

    Pricelessbrewing likes this.
  13. Brewer #213358

    Brewer #213358 New Member

    Joined:
    Jan 5, 2019
    Messages:
    18
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    3
    Yes they are still still there. I have a screenshot a few comments above.
     
  14. Yooper

    Yooper Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Nov 16, 2013
    Messages:
    2,486
    Likes Received:
    1,566
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Female
    Occupation:
    Happily retired
    Location:
    Upper Michigan/Florida
    Thank you! I've put in a ticket for this and will keep you posted!
     
  15. Brewer #213358

    Brewer #213358 New Member

    Joined:
    Jan 5, 2019
    Messages:
    18
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    3
    I just tried it on the Microsoft edge browser and no arrows
     
    Yooper likes this.
  16. Yooper

    Yooper Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Nov 16, 2013
    Messages:
    2,486
    Likes Received:
    1,566
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Female
    Occupation:
    Happily retired
    Location:
    Upper Michigan/Florida
    This has been fixed for all you Firefox users.

    Thank you for the report. We appreciate you letting us know, and apologize for the inconvenience this caused you.
     

Share This Page

arrow_white