Whirlpool addition and IBUs

Discussion in 'Recipe Editor' started by jwalkermed, Jun 4, 2017.

  1. jwalkermed

    jwalkermed New Member

    Joined:
    Jun 24, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Boerne, TX
    When I add a whirlpool addition I've noticed something.

    For example my utilization is set to 10%. The IBU calculation is the same no matter what Temperature or time I set. It seems like temperature and/or time of whirlpool would make a difference. If I change the utilization that (obviously) changes the IBUs.

    Maybe I'm thinking about this wrong and with whirlpool additions I'm just supposed to set a utilization to get a guesstimate of the IBU contribution (rather than use time and temp).

    I just want to make sure this is not a bug.
     
  2. Yooper

    Yooper Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Nov 16, 2013
    Messages:
    2,485
    Likes Received:
    1,564
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Female
    Occupation:
    Happily retired
    Location:
    Upper Michigan/Florida
    It should change based on time, certainly. Can you link to the recipe you are seeing this in?
     
  3. jwalkermed

    jwalkermed New Member

    Joined:
    Jun 24, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Boerne, TX
  4. Yooper

    Yooper Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Nov 16, 2013
    Messages:
    2,485
    Likes Received:
    1,564
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Female
    Occupation:
    Happily retired
    Location:
    Upper Michigan/Florida
    Thank you! We are working with this right now. I appreciate the link.
     

Share This Page

arrow_white