Option to Enter Hops Based on Desired AAUs

Discussion in 'Feature Requests' started by mrjofus1959, Feb 14, 2013.

  1. mrjofus1959

    mrjofus1959 New Member

    Joined:
    Feb 11, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fort Collins, CO
    So I was wondering if an option to enter hops could be done such that the user plugs in the desired AAUs, the hop name, and its AA content, and then the tool would compute the required amount of hops to meet that desired AAU value? I would envision it as an option to either keep the current construct, or use something like what I just described.

    Thanks! Kevin
     
  2. LarryBrewer

    LarryBrewer Active Member

    Joined:
    Jun 27, 2012
    Messages:
    1,728
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Portland, Oregon
    This is somewhat related to another request to enter IBUs and have the recipe editor figure out hop quantities from there:
    viewtopic.php?f=7&t=24
     
  3. mrjofus1959

    mrjofus1959 New Member

    Joined:
    Feb 11, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fort Collins, CO
    Thanks for that reference Larry. I'm interested in this based on some recipes I start with specify the hops by AAUs, and as I move forward with my only scratch recipe development I'd like to be able to use this format.

    I'm a brand new user and forum member, but I already love the site!

    Thanks, Kevin
     

Share This Page

arrow_white