Recipe Editor Rendering Bug?

Discussion in 'Recipe Editor' started by AndrewS, Apr 15, 2018.

  1. AndrewS

    AndrewS New Member

    Joined:
    Jan 10, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    The autocomplete for hops in the recipe editor appear to have some kind of performance bug.

    When you select (with tab or mouse) an item that has been autocompleted in the hops editor, there is a little pause as the text field is filled and the AA field is updated. But that pause gets longer and longer the more times you interact with any of the Hop text fields.

    Say I make a recipe with 8 hop entries. First one autocompletes just fine. Next one, noticable pause. Next one annoying pause. Next one, painful pause. It does not take too many interactions before trying to autocomplete a field takes 10-15+ seconds. The whole time, the item shows as selected in the drop down, the drop down is just hanging out there and the rest of the page is non-interactive.

    I profiled it in chrome - it keeps firing cliick .ui-menu-item over and over and over. Each of those triggers a call to lookupHopsAA that takes longer and longer to run each time it is triggered (41ms up to 433ms)

    It looks like there is both some rendering trigger loop that it gets stuck in and that maybe something is not getting cleared out between updates and it has to chug through a bunch of duplicate items.
     
  2. thunderwagn

    thunderwagn Well-Known Member

    Joined:
    Sep 5, 2015
    Messages:
    3,751
    Likes Received:
    7,309
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Location:
    Loveland, CO
    Hmmm, I just tried it and it seems to work instantly for me (using chrome).
     
  3. okoncentrerad

    okoncentrerad Active Member

    Joined:
    Nov 2, 2017
    Messages:
    310
    Likes Received:
    137
    Trophy Points:
    43
    Location:
    Vinnerstad
    I can notice that too from time to time, rather intermittently...some time less lag and sometimes more, several seconds.
     
  4. Trialben

    Trialben Well-Known Member

    Joined:
    Mar 30, 2016
    Messages:
    9,450
    Likes Received:
    9,525
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Pest control tech
    Location:
    Palmwoods QLD
    ah yeah thats yooper when she hasnt had enough coffee behind the sceans trying to type in the hop specks first thing in the morning is better:p.
     
  5. AndrewS

    AndrewS New Member

    Joined:
    Jan 10, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    How many times did you interact with one of the Hop drop downs?

    It doesn't become noticeable until you have interacted with a couple of the drop downs. Then it becomes painful fast.

    I get the same issue in chrome & edge, so it isn't browser specific.
     
  6. Yooper

    Yooper Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Nov 16, 2013
    Messages:
    2,494
    Likes Received:
    1,582
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Female
    Occupation:
    Happily retired
    Location:
    Upper Michigan/Florida
    Working on this now!
     
  7. Yooper

    Yooper Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Nov 16, 2013
    Messages:
    2,494
    Likes Received:
    1,582
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Female
    Occupation:
    Happily retired
    Location:
    Upper Michigan/Florida
    I have gone over and over this in chrome- I just did a recipe with 10 different hop additions and it did not stall a bit. It was super fast, actually.

    I cannot recreate this at all.

    Can you tell me which recipe(s) it is hanging up in, and when this occurs? Any screenshots?
     
  8. okoncentrerad

    okoncentrerad Active Member

    Joined:
    Nov 2, 2017
    Messages:
    310
    Likes Received:
    137
    Trophy Points:
    43
    Location:
    Vinnerstad
    The way I can reproduce it...a recipe contains the following
    xxx.png
    Start at the first hop, type the name again, when it shows the autocomplete, press enter
    Tab to next hop, do the same
    etc
    After a few changes every "enter" after choosing the hop will take longer and longer to respond
     
  9. Ozarks Mountain Brew

    Staff Member

    Joined:
    Nov 20, 2012
    Messages:
    7,767
    Likes Received:
    3,977
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Occupation:
    IT Managment
    Location:
    The Ozark Mountains of Missouri
    so its really a keyboard command issue, that helps thanks
     
  10. thehaze

    thehaze Active Member

    Joined:
    Jul 5, 2017
    Messages:
    177
    Likes Received:
    108
    Trophy Points:
    43
    It happens for me quite often and it is almost all the time.
     

Share This Page

arrow_white