Possible bug

Discussion in 'Recipe Editor' started by Mskogly, Apr 1, 2017.

Tags:
  1. Mskogly

    Mskogly New Member

    Joined:
    Apr 1, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Norway
    I set the target volume in the fermenter to 4 liters, but the recipe calculator fills inn 28.5 liters in the boil volume when switching from All grain to BIAB. I'm thinking these might be some faulty programing there, perhaps a mixup between liters and gallons?

    The quick water requirement calculator works though, it says to use 9.6 liters of water at mash in.
     

    Attached Files:

  2. Yooper

    Yooper Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Nov 16, 2013
    Messages:
    2,485
    Likes Received:
    1,564
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Female
    Occupation:
    Happily retired
    Location:
    Upper Michigan/Florida
    Can you PM me the link to the recipe, if it's private, or link it here? I need to take a look.
     
  3. Ozarks Mountain Brew

    Staff Member

    Joined:
    Nov 20, 2012
    Messages:
    7,767
    Likes Received:
    3,976
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Occupation:
    IT Managment
    Location:
    The Ozark Mountains of Missouri
    every time you change to another type of brew it defaults to your default setting in your profile, the current recipe will have to be re-edited
     
  4. Mskogly

    Mskogly New Member

    Joined:
    Apr 1, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Norway

    Is there a way to switch a recipe from gallon to liters? Couldn't find that option
     
  5. Trialben

    Trialben Well-Known Member

    Joined:
    Mar 30, 2016
    Messages:
    9,422
    Likes Received:
    9,480
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Pest control tech
    Location:
    Palmwoods QLD
    I'm sure you just select liters or gallons in recipe options. Plus,I sure the calculator converts it for you. Take another look at the recipe section ;).
     
  6. Ozarks Mountain Brew

    Staff Member

    Joined:
    Nov 20, 2012
    Messages:
    7,767
    Likes Received:
    3,976
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Occupation:
    IT Managment
    Location:
    The Ozark Mountains of Missouri
    Look at your profile for changing it in default's, then top left in the recipe editor for quick changes once
     
  7. Mskogly

    Mskogly New Member

    Joined:
    Apr 1, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Norway
    Might there be a difference between the free account (that I currently have) and the paid version? Because in edit mode I cannot find any way to switch from gallon to liters.
     
  8. Trialben

    Trialben Well-Known Member

    Joined:
    Mar 30, 2016
    Messages:
    9,422
    Likes Received:
    9,480
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Pest control tech
    Location:
    Palmwoods QLD
    There ya go its right at the top of the recipe editor think. Excuse my child like drawing ha ha. 20170417_065324.png
     

Share This Page

arrow_white